Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

петак, 24. јул 2015.

ФИЛМСКО ВЕЧЕ

ВОРКИ ТИМ РУМА И СПЦО РУМА-ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА   АПОСТОЛЕ                                                                                
ПРИКАЗУЈУ

ФИЛМ

ТРИ ПРИЧЕ


УТОРАК, 28. ЈУЛ 2015, 20 часова, ВЕЛИКИ ХОЛ КЦ-А, УЛАЗ СЛОБОДАН

ТРИ ПРИЧЕ
режија:Виталиј Љубецкиј 
година производње: 2010

продукција: Манастир Свете Јелисавете, Минск.

"Три приче" представља значајно остварење и напредак у православној кинематографији. Гледаоцима је у три дела филма приказана прича која храни душу. Приче су испричане искрено, топло и с хумором. 
Прва прича – "Необично послушање" неће вас само насмеjати, већ ће вас натерати да се заједно с главним јунаком замислите о греху гордости и вредностима хришћанске понизности и скромности. "Желим да одеш сутра на гробље, и чим угледаш да приносе ковчег, приђеш поворци и почнеш колико год можеш да грдиш на преминулог", нареди старац свом ученику. Наставак приче је подједнако занимљив као и њен почетак. 
"О, Боже! Зар нас не чујеш!" узвикује свештеник у другој причи. "Људи долазе у цркву и моле ти се, али им живот не постаје бољи". Одговор који на ово питање упућује Анђео је разоружавајући, од чега гледаоци засигурно имају изузетну духовну корист. Ову необичну причу забележио је Свети Василије Кинешемски почетком XX века.
"У једном граду била је жена, почиње трећа прича, "која је постила, читала Јеванђеља, и долазила на службе...". Једног дана уделила је милостињу неком просјаку који јој је казао да ће је тог дана посетити сам Христос. Ми смо често толико презаузети самима собом да и не примећујемо како живот пролази поред нас. Кад се окрећемо једни од других, окрећемо се од Христа.
Филм Три приче представља нам наш свакодневни живот на један нови начин, и показује нам нас саме тачно онаквима какви јесмо.


ОРГАНИЗАТОРИ ПРОГРАМА:
ВОРКИ ТИМ РУМА И СПЦО РУМА-ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ

ТЕХНИЧКА ПОДРШКА КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РУМА

Нема коментара:

Постави коментар