Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

понедељак, 16. март 2015.

Francuski Filmski Karavan 4

VORKY TEAM RUMA

PREDSTAVLJA


FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN

CIKLUS: LICA AFRIČKOG FILMA 


20-23. MART 2015

VELIKI HOL KULTURNOG CENTRA RUMA, 20h, ULAZ SLOBODAN

U okviru Meseca frankofonije, Vorky Team Ruma u saradnji  sa Francuskim institutom u Srbiji predstavlja ciklus afričkih frankofonih filmova “Lica afričkog filma“. Prepustite se filmskoj magiji i otkrijte mnogobrojna lica ovog kontinenta sa nama!
20. mart, petak, 20h 

Lumumba (2000, 116’, Francuska, Republika Kongo)
Režija : Raul Pek
Igraju : Erik Ebuane, Aleks Deskas, Maka Koto
U nepreglednoj lepoti noći jedne afričke savane, dva čoveka su dobila zadatak da iseku tri leša. Da ih spale. Da ih zakopaju. Ovde se završava život Patrisa Lumumbe, koji je tri meseca bio premijer Konga, odnedavno nezavisnog. Ali ovde i počinje njegova priča...21. mart, subota, 20h
Piroga (2012, 87’, Francuska, Senegal)
Režija : Musa Ture
Igraju : Sulejman Seje Ndiaj, Malamin Dram, Laiti Fal
Ribarsko selo u velikom predgrađu Dakara, iz koga polazi mnogo piroga. Na kraju putovanja preko mora, često pogubnog, one stižu do Kanarskih ostrva na španskoj teritoriji.
Baj Laj je kapetan jedne ribarske piroge i poznaje more. Ne želi da ode, ali nema izbora. Moraće da preveze 30 ljudi u Španiju. Oni se ne razumeju svi, neki nikad nisu videli more i niko ne zna šta ga čeka.
22. mart, nedelja, 20h
Snovi od prašine (2006, 86’, Francuska, Kanada, Burkina Faso)
Režija : Loran Salg
Igraju : Makena Diop, Rasman Uedraogo, Fatu Tal-Salg
Moktar Diko, seljak iz Nigerije, dolazi da traži posao u Esakanu, rudniku zlata na severoistoku Burkine Faso. Ali pošto ne zna ništa o ispiranju zlata, mora sve da nauči. U ovom zatvoru sa rešetkama od vetra i prašine, nada se da će zaboraviti prošlost koja ga proganja...

23. mart, ponedeljak, 20h
Min Je (2009, 134’, Mali)
Režija : Soulejman Sise
Igraju : Sokona Gaku, Asan Kujate, Salif Samake

Film jednog od najpoznatijih afričkih reditelja, koji na iznenađujući način prikazuje afričku svakodnevnicu, klasne razlike, položaj žene, poligamiju… Ovo ostvarenje je izazvalo mnogo kontroverzi u Maliju, ali i u čitavoj Africi. 
" Min Je " je porodična priča. Radi se o buržoaskom paru iz Bamaka. U ovom domu postoje stalne tenzije. Mimi, umorna od poligamije i bračne rutine, želi da napusti Isu. Ona ima ljubavnika, Abu. Kako će se razvijati odnosi ovo troje preljubnika čija je svakodnevnica sada još više zakomplikovana.


ORGANIZACIJA:
VORKY TEAM RUMA

TEHNIČKA PODRŠKA:
 KANCELARIJA ZA MLADE OPŠTINE RUMA I KULTURNI CENTAR RUMA
Нема коментара:

Постави коментар