Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

четвртак, 5. децембар 2019.

КОСОВО ИЗМЕЂУ НЕБА И ЗЕМЉЕ 3. ДЕО

Ворки тим и СПЦО- Рума, Храм силаска Светог Духа на апостоле Рума
понедељак 16. децембар, 19 часова
велики хол
улаз слободан



Документарни серијал о Косовском предању и његовом значају за идентитет и опстанак Српског народа, у продукцији ОПЕТ&ОПЕТ из Београда.

КОСОВО ИЗМЕЂУ НЕБА И ЗЕМЉЕ 3. део
ЖИВО ПРЕДАЊЕ
документарни филм

Документарни серијал КОСОВО – ИЗМЕЂУ НЕБА И ЗЕМЉЕ направљен је као истраживање значаја и снаге деловања Косовског предања у српском народу кроз историју и данас, уз коришћење архивског материјала, обимне литературе.
Везаност за Косово као свету српску земљу и памћење Косовског предања као најважнијег дела српског националног идентитета убедљиво и топло сведоче насумично изабрани грађани Србије оба пола, разних годишта и занимања, а на широкој публици разумљив и занимљив начин додатно га објашњавају интелектуалци који се баве нацијом и националном културом као што су Милош Ковић, Слободан Антонић, Мило Ломпар, Срђан Шљукић, Никола Пејаковић и други.
аутори: Ненад Илић, Владимир Петровић и Милинко Милићевић
Наратор: Петар Божовић
Учествују: Милош Ковић, Мило Ломпар, Слободан Антонић, Срђан Шљукић, Никола Пејаковић, Александра Павићевић, Горан Радовановић, Мухарем Баздуљ, Живадин Јовановић, монахиња Ирина Ђорђић, Бранислав Гојковић, Аца Селтик и многи други…


Нема коментара:

Постави коментар