Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

среда, 5. фебруар 2014.

Predstavnik Vorky Team-a po drugi put na BerlinaluPredstavnik Vorky Team-a po drugi put na Berlinalu

       Na 64. izdanju Berlinala, koji se održava od 6. do 16. februara 2014, u okviru kratkometražnog takmičarskog programa, biće prikazan kratki eksperimentalni film „Sky Lines“ autorke Nadine Poulain u produkciji Akademskog Filmskog Centra DKSG, a gosti festivala biće autorka filma i producent Milan Milosavljević.
      Po drugi put Milan Milosavljević (Vorky Team Ruma) učestvuje na prestižnom međunarodnom filmskom festivalu Berlinale, prvi put je bio 2012. kao scenarista animiranog projekta „U potrazi za Mefistofelisom”, po motivima Fausta, a ove godine kao producent filma “Sky Lines”, koji se našao u glavnoj selekciji ovogodišnjeg Berlinala.
      Na festivalu ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2011. film Nadine Poulain „360°“ se našao na listi značajnih ostvarenja i na taj način ona je dobila priliku da, kroz rezidencijalni program, realizuje novi film u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG, organizatora festivala. 
      „Sky Lines“ je formalistički film o prostoru, vremenu i percepciji, koji pomoću ponavljanja i ekstremnog dizajna zvuka evocira strah od ništavila, kraja svih stvari. Dok formalistički skupovi koreografskih linija lagano plešu preko ekrana, prostor i percepcija se polako menjaju i javlja se osećaj neizvesnosti i nestabilnosti.
     Nadine Poulain je studirala umetnost i film u Londonu i Novom Zelandu i bavila se kinematografskim instalacijama, dok se sada u svom radu više fokusira na eksperimentalni film i fotografiju. Učestvovala je na brojnim festivalima u svetu. 


Berlinale Shorts Competition

Нема коментара:

Постави коментар