Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

среда, 11. новембар 2015.

ФИЛМСКО ВЕЧЕ

ВОРКИ ТИМ РУМА И СПЦО РУМА-ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ 

ПРИКАЗУЈУ

ТРИ ПРИЧЕ 3


ЧЕТВРТАК, 19. НОВЕМБАР 2015, 20 часова, ВЕЛИКИ ХОЛ КЦ-А, 
УЛАЗ СЛОБОДАН

ТРИ ПРИЧЕ 3. део
режија: Монахиња ЈОАНА ОРЛОВА
година производње: 2012
продукција: Манастир Свете Јелисавете, Минск.

Православни филм састављен од 3 душекорисне приче - 
Три речи о праштању

    Ево и трећег наставка изванредне кинематографске трилогије ''Три приче''. Тачка ослонца трећег филмског триптиха јесте, заправо, стожер који човекову личност држи у усправном положају - ПРАШТАЊЕ, и то оно које тражимо у Господу, тако што и сами праштамо грехе нашим ближњима. Као и у претходне две ''Три приче'', и у овој је посведочена сва сила праштања као најузвишеније лекције живота. Пред нама су још три реалне животне приче које својом истинитошћу и божанском мекоћом до ганућа доводе савременог гледаоца.

   Радња филма се одвија у ХІХ веку. Место и време су алегорични, јер искушења су у сваком времену једна те иста, једино што је променљиво су декорације. 
  Тема прве новеле је случај који је описан у књигама митрополита Вењамина (Федченкова) и Сергија Нилијуса: лопов који се спрема з крађу, моли за помоћ Светог Николаја Чудотворца. Наизглед – врло ружна молба! Али Господ је милостив, и Његов свети угодник се појављује лично да би уразумио грешника.

   Други део трилогије нуди хришћанско промишљање проблема односа међу генерацијама – дедова и унука, очева и деце. Родитељи малог дечака су побркали добро и зло, али чисто детиње срце, као огледало, одражава понашања одраслих. И ... буди њихову савест.

   Трећа прича – је екранизација источњачке приче. Глави херој је много грешио, ломећи свој живот. Али су, ломови судбине умудрили његово срце. Сада он покушава да научи свог живахног сина да не повређује људе и да се труди да избегава грешке које је касније тешко исправити.

У главним улогама: легендарни Лав Дуров, Григорије Соловјев, Руслан Чернецки, Сергеј Власов, Игор Карпович, Валериј Агајан, Александар Абрамович, Георгиј Сивохин, Антон Лапко,...

ОРГАНИЗАТОРИ ПРОГРАМА:
ВОРКИ ТИМ РУМА И СПЦО РУМА-ХРАМ СИЛАСКА СВЕТОГ ДУХА НА АПОСТОЛЕ

ТЕХНИЧКА ПОДРШКА: КУЛТУРНИ ЦЕНТАР РУМА

интервју са руководиоцем видео студија манастира Свете Јелисавете, монахињом Јоаном



Нема коментара:

Постави коментар