Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

среда, 21. октобар 2015.

FILMSKO VEČE



ČETVRTAK, 29.OKTOBAR 20015. 20h,  VELIKI HOL KC-A
ULAZ SLOBODAN

FILMOVI, MONOGRAFIJA, GOSTI

DESETAK GODINA OD NAS


U cilju obeležavanja 10 godina Vorky Team-a organizujemo Filmsko veče. 
Naša filmska avantura započela je 2005. slučajno, ili možda i namerno, sad to i nije važno. 

Tog 28. oktobra 2005. organizovali smo prvo filmsko veče i obelodanili našu ideju, viziju i ime Vorky Team (Vorki tim). Premijerno, sa eminentnim gostima (Marko Babac - profesor filmske montaže, Dušan Poznanović - novinar “Sremskih novina” i Božidar Marjanović - predstavnik Jugoslovenske kinoteke), imali smo priliku da u Rumi vidimo Vorkapićeve filmove. 

Neki nam kažu da smo dosta stvari uradili, neki da smo malo. Hvala i jednima i drugima. Mi znamo da moramo još mnogo toga da uradimo kako bi lik i delo Slavoljuba Slavka Vorkapića dobili svoje zasluženo mesto u našoj kinematografiji. 

Naša težnja da se film “Hanka”, u integralnoj verziji, obnovi i objavi na DVD-iju/BLURAY-u još nije ostvarena, zatim video predavanja Vorkapića, kao i knjiga Eda Špigela “Nevinost oka”, itd. To su stvari koje čekaju.

Ono sa čime danas možemo da se pohvalimo su filmovi koje smo snimili, spomen ploča u Dobrincima sa pratećom monografijom ”Sećanje na Vorkija” i festival Mister Vorky, gostovanja u Srbiji i izvan nje , kao i mnoštvo filmskih večeri.

Radimo na više frontova i rezultat toga je povratak publike u bioskop. Mnogo ljudi smo uvukli u ovu priču, ili ovaj film. 

Naše ideje nailaze na dobar prijem što pokazuje i pokroviteljstvo koje imamo od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i Opštine Ruma, kao i saradnja sa dosta institucija i udruženja iz Rume, a i šire.

Našu viziju o liku i delu Slavka Vorkapića širimo i van granica naše zemlje, jer Vorki je bio svetski čovek i umetnik. Hvala ti, Vorki.

Нема коментара:

Постави коментар