Vesti, O Nama,Filmografija, Festival Mister Vorky

уторак, 6. јануар 2015.

FILMSKO VEČE

Beldocs  u RUMI

POKROVITELJ OPŠTINA RUMA


VORKY TEAM RUMA

PRIKAZUJE
DOKUMENTARNI FILM

                                                         


           NEDELJA, 11. JANUAR 2015, MALA DVORANA KC-A, 20h, ULAZ SLOBODAN

Režiser: Matthew Akers, Jeff Dupre
Trajanje: 106 min
Proizvodnja: SAD, 2012.


Dokumentarac prati Marinu Abramović umetnicu performansa dok se sprema za možda najvažniji trenutak u životu: veliku retrospektivu svog rada u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku. 

Zavodljiva, neustrašiva i šokantna, Marina Abramović redefeniše umetnost već četrdeset godina. Koristeći svoje telo kao alat, iznurujući sebe fizički i psihički – i povremeno rizikujući život tokom tog procesa – ona izvodi performanse koji su izazovni, šokantni i dirljivi. Kroz nju i zajedno sa njom, probijaju se granice, širi se svest i stvara nova umetnost. Jednostavno, ona je jedan od najfascinantnijih umetnika današnjice. Ona je takođe glamurozna ikona iz sveta umetnosti, bastion kontroverze i mit koji je stvorila sama. Ona je, svakako, drugačija od svih ljudi koje ste do sada imali prilike da vidite. 

Dugometražni dokumentarni film „Marina Abramović: Umetnik je prisutan“ nas uvodi u Marinin svet, prateći je dok se sprema za možda najvažniji trenutak u životu: veliku retrospektivu svog rada u Muzeju savremene umetnosti u Njujorku. Dobiti prostor za retrospektivu celokupnog rada u jednom od najvećih muzeja na svetu, za živog umetnika je neverovatno dostignuće. Za Marinu, to je mnogo više: Šansa da konačno ućutka sve one koji već četiri decenije postavljaju isto pitanje: „Zašto je to umetnost?“






ORGANIZACIJA VORKY TEAM RUMA,
                                   TEHNIČKA PODRŠKA KULTURNI CENTAR RUMA
POKROVITELJ OPŠTINA RUMA


Нема коментара:

Постави коментар